SZAKMAI ELŐADÁSOK A KARI TDK-MŰHELYBEN

Utolsó módosítás: 2016. március 02.

A Comenius Kari TDK-Bizottság a NTP-HHTDK-15-0016. sz. pályázat keretében szervezett előadásokat kutatómunkát végző hallgatói számára eredményeik publikálásának lehetőségeiről.

Az elnyert pályázatnak köszönhetően most először nyílik lehetősége a főiskolásoknak arra, hogy a kari TDK-konferencián (2015. november 4.) való bemutatkozás után a régió kiadványaiban is megjelentessék írásukat.
2016. február 18-án délelőtt Nyiri Péter főosztályvezető (PIM – A Magyar Nyelv Múzeuma) és Bordás István képtárvezető (Sárospataki Képtár) tartott előadást a főiskolai közönségnek a 20-as előadóban. Nyiri Péter a Múzsák kertje sorozat köteteit mutatta be, Bordás István pedig a Zempléni Múzsa folyóiratot. A hallgatók megtudhatták, milyen szempontoknak megfelelően kell elkészíteniük a dolgozatukat, amennyiben élnek a publikációs lehetőséggel. A két szakember elmondta, hogy a kiadványok szerkesztő bizottsága szívesen fogadja a fiatal hallgatók publikációit, és szakmai javaslataival segíti első nyilvános megjelenésüket. Mindkét kiadványból hoztak nyomtatott példányokat, így is elősegítve a publikációs követelményekkel való ismerkedést.
A Múzsák kertje és a Zempléni Múzsa 2016 tavaszán megjelenő számában tehát a főiskolai hallgatók dolgozatai is helyet kaphatnak.

 

Írta: Toma Kornélia főiskolai docens

 


< Vissza