BTK Kari TDK Nap

Utolsó módosítás: 2016. február 29.

Az Eszterházy Károly Főiskola BTK Kari TDK Bizottsága 2015. november 25-én rendezte meg a hagyományos BTK Kari TDK Napot.

Immár hagyomány, hogy a BTK Kari TDK Bizottság az intézményi TDK-fordulók után minden félévben megrendezi a Kari TDK Napot, melynek keretében kötetlenebb formában mutatkozhatnak be a kar tudományos diákkörei.
Az őszi félévben 2015. november 25-én, a kora esti órákban gyűltek össze a szervezők és az érdeklődők, hogy meghallgassák az ITDK-n sikerrel szerepelt hallgatók előadását. Az estet Dr. Zimányi Árpád, a Bölcsészettudományi Kar dékánja nyitotta meg, a moderátor szerepét Dr. Reichmann Angelika FTDB-elnök töltötte be. Az Ének Tanszék hallgatói, Kisbalázs Hajnalka és Hevesi Valentina citerával kísért népdalokkal köszöntötték a megjelenteket, majd Károlyi Imre történelmi témájú előadása következett „A nagy gazdasági világválság hatása a hajdúböszörményi parasztságra" címmel. Ezt követően Ágnecz Adrienn az irodalomtudományi TDK képviseletében mutatta be „A fanfiction medialitása" című munkáját. Ugyancsak hagyomány, hogy a Vizuális Művészeti TDK munkáit egy képes beszámoló keretében ismerhetik meg a rendezvényre látogatók. Ezúttal Lipkovics Péter mutatta be saját és hallgatótársai sokszínű tevékenységét. Az előadások után Pirigyi Viktor és Sándorfi Bence koncertje gondoskodott a jó hangulatról.
A Kari TDK Nap kötetlen beszélgetéssel zárult a büféasztal mellett.

A rendezvény A tudományos képzés műhelyeinek továbbfejlesztése az Eszterházy Károly Főiskolán TÁMOP-4.2.2. B-15/1/KONV-2015-0016 projekt keretén belül valósult meg.


< Vissza